Vodnjan - Sveta zemlja u malom

Živopisni gradić Vodnjan na jugoistočnom dijelu Istre, najvećeg hrvatskog poluotoka, spada među jedinstvene svjetske gradove. Na prvu skromni gradić pitoresknih ulica u okruženju nalik toskanskom, krije na jednom mjestu trezorij s najbogatijom zbirkom svetačkih relikvija na svijetu, kao i neobjašnjivi fenomen neraspadnutih tijela svetaca!

SVETA TIJELA

Vodnjan postaje sve poželjnije hodočasničko mjesto za brojne vjernike iz Hrvatske i Europe. Župna crkva svetog Blaža jedinstvena je po tome što se u njoj nalazi vjerojatno najveća koncentracija svetačkih relikvija, te dijelom ili u potpunosti čudesno sačuvanih tijela svetaca.

TREZORIJ

U uskom hodniku nekadašnje sakristije župne crkve svetog Blaža pronađeni su sanduci s duhovnim blagom kakvo je nezamislivo jednom vjerniku. Ondašnji mladi kapelan, a današnji župnik vlč. Marijan Jelenić uložio je veliku snagu, vrijeme i trud da sadržaj tih drvenih sanduka (koji su nađeni u iznimno lošem stanju) identificira, posloži, izloži i promovira.

SVETA FOŠKA

Nekoliko kilometara od Vodnjana, makadamski put omeđen suhozidima u mjestu Batvači dovodi vas do prostrane livade koja omeđuje kulturno-povijesni spomenik, ranokršćansku baziliku svete Foške. Očekivao ovaj prizor ili ne, čovjek ostane zahvaćen neobjašnjivim spokojem...

POSJETITE VODNJAN

Celebration of the feast of St. Fosca

Locationa: Vodnjan (Parish Church of St.Blaise) - Batvača (Church of St.Fosca)

Pray in front of the Holy Bodies

Location: Parish Church of St.Blaise

Pilgrimage to Church of Madonna of Traverse

Lokacija: Vodnjan - Parish Church of St.Blaise - Church to Madonna of Traverse

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite