Crkva svetog Franje Asiškog

Na cesti Vodnjan – Bale nalazi se crkva sv. Franje Asiškog. Izgrađena u 13. stoljeću.  Crkvu su u unutrašnjosti krasile freske, koje su danas vidljive samo u tragovima. Nedaleko od crkvice nalazi se Park kažuna, kako bi naglasili specifičnu i karakterističnu arhitekturu vodnjanskog područja.

Citati svetog Franje:
„Opraštaju nam kad opraštamo.“
„Daj mi Gospodine da shvatim bližnjega makar on mene i ne shvatio.“
„ Primamo upravo kada dajemo.“
„ Neka mi Gospodin podari smirenost da prihvatim stvari koje ne mogu promijeniti, hrabrost da promijenim stvari koje mogu i mudrost da ih razlikujem.“

Molitva svetog Franje Asiškog

Gospodine, Učini me oruđem mira: Gdje je mržnja, da donosim ljubav. Gdje je uvreda, da donosim praštanje. Gdje je nesloga, da donosim jedinstvo. Gdje je zabluda, da donosim istinu. Gdje je sumnja, da donosim vjeru. Gdje je očaj, da donosim nadu. Gdje je tama, da donosim svjetlo. Gdje je žalost, da donosim radost.

Molitva svetog Franje Asiškog

Gospodine, daj da se ne brinem toliko da budem utješen, nego da tješim; da budem razumljen, nego da ja druge razumijem; da budem ljubljen, nego da ja ljubim. Jer, tko sebe daruje, taj se prima; tko sebe zaboravlja, taj sebe nalazi; tko prašta, bit će mu oprošteno; tko sebi umire, taj se rađa za vječni život.

LOKACIJA

Adresa: 52215 Vodnjan